原来,「退票」还能这么玩儿~

2020-03-11 16:20:03 0点赞 2收藏 0评论
一直在说,今年酒旅行业挺艰难的。大到携程这样的行业巨头,小至单体酒店、民宿,无不经历着考验甚至煎熬。期望大家都能挺过这凛冽寒冬,等到全面复苏时刻的到来。因自媒体关系,小乐朋友圈里,从事酒旅的朋友甚多。从一开始的手足无措、忙于应对退订人潮,到如今,已陆续开始「自救」,积极开展各种促销活动。
这其中,有一家知名酒店集团祭出的招数,挺有意思,小乐玩酒店这许多年,印象里还是第一次遇到。是我喜欢的Hyatt,凯悦

原来,「退票」还能这么玩儿~

Hyatt之前的免费退订和会籍延续政策,以及今年度的酒店等级调整,收获了不错的口碑,但我今天想说的不是这些。

很多朋友注册Hyatt时候用的邮箱,最近应该都收到了这封信:

We understand the need for increased flexibility with travel planning right now. To help guests, World of Hyatt is now extending special exceptions for all Advance Purchase Rate non-refundable reservations made directly with Hyatt on or before March 8, 2020 for travel through June 2020. If interested, guests holding these fully prepaid reservations who have decided not to travel may opt to receive 10,000 World of Hyatt Bonus points compensation in lieu of their stay to use toward future travel at any of our 900+ hotels across 17 brands globally. For full details and to make arrangements, guests can call one of our Global Contact Centers or email us at worldofhyatt@hyatt.com. Guests must contact us at least 48 hours before their stay to elect this (World of Hyatt Explorists and Globalists must contact us at least 24 hours before their stay dates to elect this). For interested non-members, colleagues will be able to quickly assist with enrolling the guest into World of Hyatt and creating a World of Hyatt account to deposit the points.

英语不好没关系,我简单说一下,大意是:

在今年3.8及之前,预定了Hyatt旗下全球酒店的不可退/改房间,且入住日期在今年6.30前,一旦打算取消行程,可提前致电或通过Email联系客服取消,房费不退,但每次(Stay)入住补偿10,000Hyatt积分。

Hyatt 1w分,通常我都看做1,100~1,300元之间,如果订的Hyatt酒店房价较低,相当于给了个「低价买分」机会,飞客上已有不少朋友收到了补偿积分。

我之所以为这样的举措叫好,在于它是个共赢活动,皆大欢喜。

- 对于住客来说,减少损失,搞不好还觉得自己赚到了。

- 对于酒店来说,业主利益得到了保障,又籍此收获了住客口碑,至于送出的积分,相当部分最终还是会流回Hyatt酒店。

如果订了高价房或连住数晚咋办?疫情期间,还是可以享受免费退订政策的嘛(点此),2选1,采取何种方式退订,主动权掌握在你自己手里。目前可免费退订的入住日期截止3.31,后续政策视疫情情况而定,但是小乐提醒,如果想获得1w补偿积分,需提前48小时以上联系客服,早做决定为妥。
和我一样没能蹭到这波「低价买分」机会的同学,也别懊恼,这都是命